Artykuły

Dynia w azjatyckim stylu

Sezon na dynię trwa w najlepsze, jeśli jeszcze nie miałeś czasu przygotować z niej czegoś pysznego czas to zmienić.

Wiesz, że dynia to owoc i do tego jagodowy!? Bogaty w witaminy tj. A, B1, B2, B3, C, beta-karoten, wapń, potas, magnez, fosfor i żelazo, mangan, selen i cynk, a przy tym ma niewiele kalorii. Warto wprowadzić ją do menu. Jest tak uniwersalna, że można z niej komponować dania na słodko i na słono, świetnie smakuje zarówno na słono i na słodko.

Przygotowaliśmy kilka przepisów, które z pewnością nadadzą azjatyckiego klimatu na Halloween i nie tylko…

Dynia muśnięta Azją w aromatycznym, pachnącym cynamonem massaman curry to idealna propozycja na jesienne, chłodne popołudnie. 

Jeśli jesteś miłośnikiem zupy dyniowej, koniecznie musisz spróbować naszej prostej wersji z mleczkiem kokosowym. Nasza zupa to początek nowej kategorii na stronie – jaką jest kuchnia fusion, czyli wykorzystanie typowo azjatyckich smaków z naszymi lokalnymi produktami. Znajdziecie tu też przepis na obłędnie pyszne placuszki dyniowe podawane z musem z dyni i dodatkiem syropu klonowego lub miodu.

Jakie są wasze ulubione przepisy z dynią? Podzielcie się z nami na naszym Facebook’u

Wszystkie aktualności