Wrapy z kurczakiem w sosie hoisin



Wrapy z kurczakiem w sosie hoisin

Składniki

  • 200 g ugotowanej piersi z kurczaka, porwanej wzdłuż włókien na małe kawałki około 5 mm
  • 4 łyżki sosu Hoisin
  • 4 placki tortilla pszenna Casa de Mexico
  • 10 cm świeżego ogórka, obranego, pozbawionego pestek, pokrojonego w wąskie słupki
  • 4 łodygi cebuli dymki, pokrojonej na 1 cm kawałki
  • garść poszatkowanej sałaty lodowej
  • 2 łyżki sosu chili z czosnkiem – jako dip

Sposób przygotowania

1. Wymieszaj mięso z 2 łyżkami sosu Hoisin

2. Podgrzej tortillę zgodnie z instrukcją na opakowaniu

3. Posmaruj tortillę resztą sosu Hoisin, nałóż mięso, ogórka, dymkę i sałatę. Zawiń, przekrój i jedz na ciepło. Idealny w połączeniu z sosem chili z czosnkiem