Kuchnia chińska

Wrapy z kurczakiem w sosie hoisin

Wrapy z kurczakiem w sosie hoisin

Liczba porcji:

2

Czas: 15 minut

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Ostre

Składniki

200 g ugotowanej piersi z kurczaka, porwanej
wzdłuż włókien na małe kawałki około 5 mm
4 łyżki sosu Hoisin
4 placki tortilla
10 cm świeżego ogórka, obranego, pozbawionego pestek, pokrojonego w wąskie słupki
4 łodygi cebuli dymki, pokrojonej na 1 cm kawałki
 garść poszatkowanej sałaty lodowej
2 łyżki sosu chili z czosnkiem – jako dip

Sposób przygotowania

1. Wymieszaj mięso z 2 łyżkami sosu Hoisin

2. Podgrzej tortillę zgodnie z instrukcją na opakowaniu

3. Posmaruj tortillę resztą sosu Hoisin, nałóż mięso, ogórka, dymkę i sałatę. Zawiń, przekrój i jedz na ciepło. Idealny w połączeniu z sosem chili z czosnkiem

Wróć do poprzedniej strony