Kuchnia tajska

Szybka zupa jarzynowa z krewetkami

Liczba porcji:

4

Czas: 25 min

Poziom:

Łatwe

Składniki

16 krewetek; obranych i oczyszczonych
1/4 kapusty pekińskiej; pokrojonej w paski
100 g zielonej fasolki; pokrojonej w 3 cm kawałki
100 g kalafiora; podzielonego na mniejsze różyczki
2 łyżki żółtej pasty curry
1 l wody
3 łyżki sosu rybnego
4 liście kaffiru
2 łyżki cukru kokosowego
pęczek kolendry; drobno pokrojony

Sposób przygotowania

  1. W garnku zagotowuj wodę. Dodaj pastę curry, liście kaffiru, fasolę i kalafior.Gotuj przez 5-6 minut.
  2.  Dodaj kapustę i krewetki. Dopraw sosem rybnym i cukrem kokosowym. Gotuj kolne kolejne 3-4 min
  3.  Na koniec posyp kolendrą.
Wróć do poprzedniej strony