Kuchnia chińska

Szaszłyk z ananasa i arbuza

Trudno w to uwierzyć, ale można przygotować smaczne potrawy na grilla bez użycia mięsa. Grillowane owoce w połączeniu z sosem chili z czosnkiem to rozwiązanie na smakoszy nietypowych dań.

Liczba porcji:

8

Czas: 20 min

Poziom:

łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

1 świeży ananas
1 arbuz
4 łyżki sosu czosnek z miodem
2 łyżeczki cukru kokosowego
patyki szaszłykowe

Sposób przygotowania

1. Owoce potnij w dowolne kształty np: trapezy / kwadraty i nadziej na patyczki.
2. Gotowe szaszłyki obsyp delikatnie cukrem kokosowym.
3. Grilluj po 2 min z każdej strony.
4. Od razu po zdjęciu z grilla posmaruj gorące owoce sosem i podawaj.

Polecane produkty

Wróć do poprzedniej strony