Kuchnia japońska

Skrzydełka w sosie teriyaki i sezamem

Soczyste skrzydełka polane intensywnym w smaku sosem teriyaki, posypane delikatnym sezamem.

Liczba porcji:

4

Czas: 25 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

1 kg skrzydełek kurczaka

150 ml sosu teriyaki

2 łyżki pasty miso

150 ml wody

Biały sezam i dymka do posypania

Sposób przygotowania

  1. Rozgrzej na patelni wodę.
  2. Dodaj 2 łyżki miso i dokładnie wymieszaj.
  3. Następnie połącz z sosem teriyaki.
  4. Dodaj skrzydełka i duś przez ok 15 minut odwracając co dwie minuty.
  5. W między czasie rozgrzej piec do 250 st C.
  6. Przełóż skrzydełka do piekarnika i piecz jeszcze przez 5 minut.
  7. Przed podaniem posyp sezamem i dymką.

Polecane produkty

Wróć do poprzedniej strony