Kuchnia tajska

Sałatka ze szpinaku i mango

Liczba porcji:

2

Czas: 15 minut

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Lekko ostre

Składniki

Garść szpinaku
 0,5 mango
 0,5 papryczki chilli
1 ogórek
1 czerwona cebula
garść orzechów ziemnych

Dressing
2 łyżki
2 łyżki sosu rybnego (można zastąpić sosem sojowym w wersji wege)
2 łyżeczki cukru kokosowego
kolendra

Sposób przygotowania

  1. Składniki dressingu wymieszaj i odstaw.
  2. Umyj szpinak, pokrój mango w cienkie plasterki, ogórka w półplasterki, cebulę w piórka, chilli w plasterki lub drobno posiekaj.
  3. Sałatkę wymieszaj z sosem i posyp posiekanymi orzeszkami ziemnymi.

Polecane produkty

Wróć do poprzedniej strony