Kuchnia chińska

Mega kanapka

Poręczna mega kanapka to sycąca propozycja grillowa dla miłośników ostro doprawionych dań. Połączenie słodko-pikantnych sosów nada kanapce charakteru, a podanie jej pokrojonej i nadzianej na patyczki szaszłykowe zapewni wygodne podanie potrawy.

Liczba porcji:

4

Czas: 25 min

Poziom:

łatwe

Składniki

300 g kiełbasy np. śląskiej
2 łyżki sosu Sambal Oelek
2 łyżki sosu hoisin
1 czerwona cebula
pokrojona w pióra
100 g szpinaku baby
100 g żółtego sera
w plastrach
1 bułka wrocławska /
bagietka / ciabatta
12 patyków
szaszłykowych

Sposób przygotowania

1. Ugrilluj lub upiecz kiełbasę.
2. Przekrój bułkę wzdłuż na 2 połówki
(spód i góra). Na spód ułóż pokrojone kawałki kiełbasy (mogą być to plastry ok 1 cm grubości). Następnie ułóż cebulę, ser żółty i szpinak. Drugą połówkę bułki posmaruj dwoma sosami i przykryj Mega Kanapkę.
3. Całość ściśle zawiń folią aluminiową i grilluj
przez 10 min, obracając co 2 min.
4. W ugrillowaną bułkę wbij wykałaczki szaszłykowe
co 3 cm, następnie pokrój pomiędzy

Polecane produkty

Wróć do poprzedniej strony