Kuchnia chińska

Makaron udon z sosem z grzybów shiitake i kurkami

Smaczne i sycące danie, polecane w szczególności miłośnikom grzybów.

Liczba porcji:

2

Czas: 20 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

300 g makaronu udon
6 łyżek sosu z grzybów Shiitake
2 cebule; pokrojone w piórka
400 g kurek
150 g szpinaku baby
2 łyżki oleju roślinnego; do smażenia

Sposób przygotowania

1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Na rozgrzanej patelni usmaż na złocisto cebulę z kurkami.
3. Dodaj ugotowany makaron i sos z grzybów Shiitake. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni.
4. Na koniec dodaj umyte liście szpinaku, szybko wymieszaj i podawaj.

Wróć do poprzedniej strony