Kuchnia chińska

Makaron mie z grzybami shiitake

Liczba porcji:

2

Czas: 30 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Składniki

125 g makaronu Mie
5 grzybów Shiitake
1 średnia czerwona cebula; pokrojona w piórka
1 czerwona papryka; pokrojona w cienkie paski
2 łyżki oleju do woka
1 łyżka oleju z prażonego sezamu
2 łyżki sosu sojowego ciemnego
2 łyżeczki cukru

sól, do smaku
szczypior do dekoracji; pokrojony

Sposób przygotowania

  1. Makaron i grzyby przygotowuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu
  2. Namoczone grzyby pokrój w cienkie plastry
  3. Na rozgrzany wok wlej 1 łyżkę oleju, podsmaż warzywa i grzyby
  4. Dodaj makaron, cukier, sos sojowy
  5. Całość mieszaj i smaż przez minutę. Na koniec dodaj olej z prażonego sezamu i wszystko dokładnie wymieszaj
  6. Danie podaj udekorowane szczypiorem

Polecane produkty

Wróć do poprzedniej strony