Kuchnia fusion

Lody kokosowe z owocami w trzech wersjach

Na gorące wakacyjne dni polecamy orzeźwiające lody na bazie mleczka kokosowego. Azjatyckie wydanie lodów na pewno przypadnie do gustu fanom słodkości.

Liczba porcji:

3

Czas: 10 min + 4 h mrożenia

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

Lody kokosowe z truskawkami i bananem

800 ml mleka kokosowego 12-14%
2 łyżki soku z limonki
2 łyżki miodu lub agawy
1 banan; zamrożony w 2 cm kawałkach
200 g truskawek

Lody kokosowe z masłem orzechowym

800 ml mleka kokosowego 12-14%
2 łyżki soku z limonki
2 łyżki miodu lub agawy
3 łyżki masła orzechowego

Lody kokosowe

800 ml mleka kokosowego 12-14%
2 łyżki soku z limonki
2 łyżki miodu lub agawy

Sposób przygotowania

Lody kokosowe z truskawkami i bananem

1. Wymieszaj mleko kokosowe,
sok z limonki oraz miód lub agawę.
2. Przelej do foremek do lodu.
3. Umieść w zamrażarce na 4 h.
4. Zamroź całe truskawki.
5. Zamrożone kostki kokosowe,
banana oraz truskawki włóż
do blendera i na dużych obrotach
zmiel na jednolitą masę.
6. Lody są gotowe do spożycia.

Lody kokosowe z masłem orzechowym

1. Wymieszaj mleko kokosowe,
sok z limonki oraz miód lub agawę.
2. Przelej do foremek do lodu.
3. Umieść w zamrażarce na 4 h.
4. Zamrożone kostki kokosowe
oraz masło orzechowe włóż
do blendera i na dużych obrotach
zmiel na jednolitą masę.
5. Lody są gotowe do spożycia.

Lody kokosowe

1. Wymieszaj mleko kokosowe,
sok z limonki oraz miód lub agawę.
2. Przelej do foremek do lodu.
3. Lody umieść w zamrażarce na 4 h.
4. Zamrożone kostki kokosowe włóż
do blendera i na dużych obrotach
zmiel na jednolitą masę.
5. Lody są gotowe do spożycia.

 

Wróć do poprzedniej strony