Kuchnia fusion

Japa dog z krewetką, czerwonym burakiem i sosem sriracha

W 2005 roku pewna para Japończyków postanowiła otworzyć w Kanadzie nietypowy food truck oferujący typowo amerykańskie hotdogi w wersji z japońskimi dodatkami. Tak powstały znane już w całej słonecznej Kaliforni, oraz w kolejnych miastach Ameryki Japadogi.

 

Liczba porcji:

1

Czas: 10 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Lekko ostre

Składniki

6 Krewetek rozmiar 31/40; obrane z pancerza

1 łyżeczka sosu sriracha

1 łyżka majonezu

¼ buraka; zetrzeć na wiórki

1 bułka do hot dogów

Kiełki do ozdoby np. lucerny

 

Sposób przygotowania

  1. Sparz krewetki wrzątkiem.
  2. Wymieszaj majonez ze srirachą.
  3. Bułkę przekrój na pół, posmaruj po jednej stronie sosem.
  4. Ułóż w kolejności: buraki, krewetki, kiełki, przykryj drugą stroną bułki.

Polecane produkty

Wróć do poprzedniej strony