Kuchnia fusion

Jajka faszerowane z pastą wasabi

Wielkanoc nie może obejść się bez jajek. Faszerujemy je różnymi pastami, a gdyby tak dodać im koloru i ostrości? Wasabi sprawdzi się idealnie. Musisz to sprawdzić.

Liczba porcji:

2

Czas: 30 min

Poziom:

Łatwe

Składniki

5 jajek, ugotowanych na twardo
1 ziemniak, ugotowany
2 łyżki koperku, posiekanego
1 łyżka pasty wasabi

 

Sposób przygotowania

1. Ugotuj jajka na twardo, przekrój na pół i wyjmij żółtka 
2. Z ugotowanego w osolonej wodzie ziemniaka bez skórki i żółtek przygotuj puree
3. Dodaj posiekany koperek i pastę wasabi. Dokładnie wymieszaj z puree
4. Nadziewaj połówki jajek powstałą pastą

Polecane produkty

Wróć do poprzedniej strony