Futomaki z łososiem w omlecie Tamago



Futomaki z łososiem w omlecie tamago House of Asia

Futomaki z łososiem w omlecie Tamago to jedna z wariantów sushi, łącząca smakowite składniki. Będziesz potrzebować kilku podstawowych składników i umiejętności zwijania sushi. Dzięki naszym produktom będziecie mogli przygotować nie tylko dobrze doprawiony ryż ale także swoje ulubione sushi. Do dzieła! 

 

Składniki

120 g Ryżu do sushi House of Asia

½ łyżeczki Pasty wasabi House of Asia

20 g łososia pokrojonego w długie pasy

1 łyżka serka śmietankowego

1/2 awokado pokrojonego w paski

1/2 ogórka wydrążonego i pokrojonego w długie paski

 

Omlet Tamago:

3 łyżki Sosu Mirin House of Asia

1 łyżka Sosu sojowego House of Asia

3 jajka

1 łyżeczka cukru trzcinowego

 

Do podania:

Pasta wasabi House of Asia

Sos Teriyaki lub Słodki sos sojowy House of Asia

Sos sojowy do sushi Premium House of Asia

Młody imbir do sushi różowy lub biały House of Asia

Sposób przygotowania

1.   Ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (do jego przyrządzenia będzie Ci również potrzebny Sos do ryżu do sushi House of Asia). Przepis jak ugotować ryż do sushi znajdziesz TUTAJ>

2. Przygotuj omlet: do miski wbij jajka, mirin, sos sojowy i cukier, całość dokładnie wymieszaj.

3. Na rozgrzaną patelnię wlej zawartość miski i stopniowo zmniejszaj ogień, aby omlet powoli się ścinał, ale nie spalił się od spodu.

4. Gotowy omlet przytnij do wielkości liścia norii i umieść na macie bambusowej owiniętej folią spożywczą.

5. Na omlecie rozłóż ryż, wzdłuż na środku rozsmaruj serek i pastę wasabi, następnie wyłóż łososia, awokado i ogórka. Całość zawiń w rolkę.

6. Sushi pokrój na kawałki i podawaj z sosami według preferencji, imbirem oraz wasabi.

TIP: Pamiętaj o tym, aby nóż zawsze był czysty, ostry i lekko wilgotny, tak aby ryż się do niego nie przyklejał.

TIP: Do przygotowania ryżu zamiast gotowego sosu możesz użyć octu ryżowego połączonego z cukrem: rozpuść 6 łyżek cukru w 150 ml Octu ryżowego House of Asia (możesz delikatnie go podgrzać) i wymieszaj z 500 g ryżu do sushi.