Kuchnia tajska

Dorsz Tom Yum na parze

Liczba porcji:

2

Czas: 20 min + 60 min marynowania

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Lekko ostre

Składniki

600 g filetu z dorsza

Marynata:
3 łyżki pasty Tom Yum
sok i otarta skórka z 1 limonki
3 łyżki sosu rybnego
2 cm korzenia imbiru; drobno pokrojony
1 mała papryczka chili; drobno pokrojona
4 gałązki kolendry; drobno pokrojone

Sposób przygotowania

  1. Wszystkie składniki marynaty połącz ze sobą w misce, włóż rybę i odstaw do lodówki na 60 minut.
  2. Domowy sposób gotowania na parze: Do szerokiego garnka wlej wodę na wysokość 5 cm, wstaw do środka metalowe sitko. Ułóż rybę, przykryj garnek i „paruj” filet przez 15 minut.

Polecane produkty

Wróć do poprzedniej strony