Kuchnia japońska

Zupa miso

Nowość
Bestseller

Kieszonkowa energia z Japonii! Esencjonalna i aromatyczna, rozgrzewa i dodaje sił. Podawana jako bulion lub z tradycyjnymi dodatkami – wakame, tofu i szczypioru.

Gramatura: 75g

SKŁADNIKI

pasta miso (SOJA, ryż, sól, alkohol)
sód
ekstrakt z TUŃCZYKA Bonito w proszku
wakame
cukier
TUŃCZYK Bonito w proszku
wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy
inozynian disodowy
guanylan sodu
alkohol

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Na 100g / ml produktu

Energia: kJ589 / kcal142
Tłuszcz 4,7g
KTN* 0,7g
Węglowodany 14,7g
Cukry 8,8g
Białko 10,0g
Sól 10,0g
*KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Wróć do poprzedniej strony

PRZEPISY