Kuchnia tajska

Curry zielone

Nowość
Bestseller

Najostrzejsza z past curry, w 50% składa się z zielonych papryczek chili. Aromatyczne trawa cytrynowa, limonka i liście kaffiru przełamują ostrość chili. Pasta idealna do przygotowania dań warzywnych i mięsnych.

Gramatura: 115g

SKŁADNIKI

zielone chili 50%
trawa cytrynowa 12%
galangal 12%
sól
czosnek 6%
cukier
pasta z KREWETEK ( KREWETKI, sól)
kolendra
limonka kaffir
pieprz
kmin 1%

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Na 100g / ml produktu

Energia kJ 257 / kcal 61
Tłuszcz 1,0g
KTN* 0,9g
Węglowodany 10g
Cukry 5,0g
Błonnik 2,0g
Białko 2,0g
Sól 16,9g
*KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Wróć do poprzedniej strony

PRZEPISY Z PRODUKTEM