Kuchnia japońska

Wasabi w proszku

Nowość
Bestseller

To jeden z głównych dodatków do sushi i sashimi oraz składnik dressingów do sałatek i dipów do przekąsek. Po zmieszaniu z wodą zyskuje piękny, jasnozielony kolor. Zaostrza smak sosów i potraw mięsnych.

Gramatura: 12g

SKŁADNIKI

chrzan w proszku 81,8%
MUSZTARDA w proszku (zawiera GORCZYCĘ) 
skrobia
olej SOJOWY
kurkuma,
substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu
glukoza
wasabi japonica 0,04%
barwnik: E133

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Na 100g / ml produktu

Energia: kJ 1774 / kcal 424
Tłuszcz 11,6g
KTN* 5,1g
Węglowodany 68g
Cukry 25g
Białko 11g
Sól 0,06g
*KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Wróć do poprzedniej strony

PRZEPISY