Kuchnia tajska

Sos Sriracha

Nowość
Bestseller

Oryginalny, bardzo pikantny sos, którego głównym składnikiem są przetarte papryczki chili. Nazwa pochodzi od jednej z tajskich miejscowości Si Racha gdzie serwowano go w lokalnych restauracjach. Ten ostry sos chili ma konsystencję ketchupu oraz poręczny dyspenser gwarantujący precyzję dozowania.

Gramatura: 285g

SKŁADNIKI

chili 53%
woda
cukier
czosnek
sól
skrobia modyfikowana z tapioki
regulator kwasowości: kwas octowy
substancje konserwujące: PIROSIARCZYN sodu
benzoesan sodu

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Na 100g / ml produktu

Energia kJ 280 / kcal 66
Tłuszcz 0g
KTN* 0g
Węglowodany 16g
Cukry 14g
Błonnik 1,0g
Białko 0g
Sól 5,4g
*KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Wróć do poprzedniej strony

PRZEPISY