Kuchnia chińska

Sos ostrygowy

Nowość
Bestseller

Chiński specjał z Kantonu. Wyróżnia się delikatnym smakiem, przypomina skoncentrowany bulion z przyprawami. Stosunkowo młody sos, którego receptura została opracowana w połowie XIX wieku w mieście Kanton przez jednego z tamtejszych kucharzy, który odkrył, że z długo gotowanych ostryg powstaje aromatyczny sos. Idealny jako marynata do mięsa, dodatek do sosów i dipów lub sos stołowy.

Gramatura: 165g lub 260g

SKŁADNIKI

woda 
cukier
ekstrakt OSTRYGOWY 20 % ( woda, sól, OSTRYGI 20 % )
sól
skrobia modyfikowana
sos SOJOWY ( woda, sól, SOJA, mąka PSZENNA)
wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy
barwnik: E 150c
substancja zagęszczająca: guma ksantanowa
substancja konserwująca: sorbinian potasu

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Na 100g / ml produktu

Energia kJ 340 / kcal 80
Tłuszcz 0,0g
KTN* 0,0g
Węglowodany 18g
Cukry 15g
Białko 2,0g
Sól 7,0g
*KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal
Wróć do poprzedniej strony

PRZEPISY