Kuchnia japońska

Sos sojowy do sushi i sashimi

Nowość
Bestseller

Delikatniejszy niż tradycyjny sos sojowy. Łączy w sobie słoność z nutą słodyczy i kwasowości. Podkreśla i rozwija smak sushi i surowych kawałków ryby w sashimi. Gotowy dip oraz dodatek do potraw.

Gramatura: 150 ml

SKŁADNIKI

woda
cukier
ekstrakt z ziarna SOI
sól
mąka PSZENNA
ekstrakt drożdżowy
wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy
substancja konserwująca: sorbinian potasu

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Na 100g / ml produktu

Energia: kJ493 / kcal116
Tłuszcz 0g
KTN* 0g
Węglowodany 22g
Cukry 1,2g
Błonnik 0,1g
Białko 7,0g
Sól 16,5g
*KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Wróć do poprzedniej strony

PRZEPISY