Kuchnia tajska

Curry Massaman

Nowość
Bestseller

Jedna z najsmaczniejszych past curry, idealna do przygotowania dań z wołowiną, ale również warzywami i owocami morza. W połączeniu z mlekiem kokosowym tworzy aksamitny i aromatyczny sos, z delikatną nutą cynamonu.
Sprawdź przepisy.

Gramatura: 115g

SKŁADNIKI

olej SOJOWY
cukier
czerwone chili 17,5 %
sól
trawa cytrynowa
galangal
woda
przyprawy ( kumin, kolendra, cynamon)
wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy
regulator kwasowości: kwas cytrynowy

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Na 100g / ml produktu

Energia kJ 1394 / kcal 335
Tłuszcz 24g
KTN* 3,5g
Węglowodany 27g
Cukry 20g
Błonnik 0,5g
Białko 2,3g
Sól 11,6g
*KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Wróć do poprzedniej strony

PRZEPISY