Kuchnia japońska

Makaron Udon

Nowość
Bestseller

Klasyczny pszenny japoński makaron, wszechobecny w kuchni japońskiej w jej tradycyjnym oraz nowoczesnym wydaniu. W rodzimej Azji podawany jest zarówno na streetfoodowych stoiskach jak i w ekskluzywnych restauracjach. Znajdzie swoje miejsce w każdej kuchni. Delikatne, cienkie wstążki dzięki swej elastyczności znakomicie łączą się z sosami i zupami. Udon zazwyczaj podawany w aromatycznym bulionie z dodatkiem tofu, wakame, szalotki czy tempury stał się jedną z wizytówek kuchni japońskiej. Znakomicie sprawdzi się jako podstawa sałatek makaronowych na zimno.

Gramatura : 300 g

SKŁADNIKI

mąka PSZENNA 86,5 %
woda
sól

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Na 100g / ml produktu
Energia: kJ 1630kcal 385
Tłuszcz 4,0 g
KTN* 1,0 g
Węglowodany 71 g
Cukry 1,0 g
Białko 15 g
Sól 0,05 g
*KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Wróć do poprzedniej strony

PRZEPISY