Kuchnia japońska

Makaron Ramen

Nowość
Bestseller

Jeden z najbardziej znanych makaronów azjatyckich. Jest bazą do popularnej zupy Ramen – wywaru na bazie warzyw z różnorodnymi dodatkami mięsnymi, rybnymi i warzywnymi. Jego nazwa pochodzi od słów „la” (ciągnąć) i „mniam” (makaron) co świetnie oddaje tradycyjny sposób wytwarzania – poprzez ręczne naciąganie długich nitek.

Gramatura: 300 g

SKŁADNIKI

mąka PSZENNA 86,5 %
woda
sól

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Na 100g / ml produktu
Energia: kJ 1630kcal 385
Tłuszcz 4,0 g
KTN* 1,0 g
Węglowodany 71 g
Cukry 1,0 g
Białko 15 g
Sól 0,05 g
*KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Wróć do poprzedniej strony

PRZEPISY