Kuchnia japońska

Liście alg morskich

Nowość
Bestseller
Cienkie listki alg są jednym ze składników sushi oraz japońskich kanapek onigiri, ale ich zastosowanie jest znacznie szersze. Używane są jako dodatek do zup, ryżu, makarony i potraw z jajek. Są doskonałym źródłem białka.
Gramatura: 6 szt lub 50 szt /125g

SKŁADNIKI

suszone algi morskie Porphyra yezoensis

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Na 100g / ml produktu

Energia kJ 787 / kcal 188
Tłuszcz 3,7g
KTN* 0,6g
Węglowodany 44,3g
Cukry 1,8g
Białko 41,4g
Sól 1,3g
*KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Wróć do poprzedniej strony

PRZEPISY