Kuchnia japońska

Imbir do sushi biały

Nowość
Bestseller

Chrupiący, delikatny i orzeźwiający młody imbir jest doskonałym dodatkiem  do dań z woka i świeżych, lekkich sałatek. Najczęściej podawany z sushi – przegryzany między kęsami oczyszcza kubki smakowe i zaostrza apetyt.

Gramatura: 190g lub 360g

SKŁADNIKI

Imbir 55,5%
woda
sól
regulatory kwasowości: kwas octowy
kwas cytrynowy 
wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy
substancja konserwująca: sorbinian potasu 
substancje słodzące: acesulfam K
sacharyny
sukraloza
neotam

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Na 100g / ml produktu

Energia: kJ 24 / kcal 5,8
Tłuszcz 0,2g
KTN* 0g
Węglowodany 0,8g
Cukry 0,3g
Białko 0,2g
Sól 2,1g
*KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Wróć do poprzedniej strony

PRZEPISY