Kuchnia chińska

Czarny ocet ryżowy

Nowość
Bestseller

Przygotowany zgodnie z tradycyjną chińską recepturą. Ma ciemny, głęboki kolor, nieco słodkawy smak. Ocet ryżowy jest zdecydowanie delikatniejszy od zwykłego octu, dzięki czemu ma znacznie szersze zastosowanie w kuchni nie tylko przy gotowaniu. Jest idealny jako marynata do mięsa, dip oraz sos do sałatek. Świetnie sprawdzi się jako zastępca octu balsamicznego.

Gramatura: 150ml

SKŁADNIKI

ocet ryżowy 50 % ( woda, ryż 18 %, wino do gotowania, cukier),
woda,
cukier,
barwnik: E 150a,
przyprawy

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Na 100g / ml produktu

Energia kJ 221 
Tłuszcz 0g
KTN* 0g
Węglowodany 13g
Cukry 12g
Białko 0g
Sól 0,13g

 *KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
 
Wróć do poprzedniej strony

PRZEPISY