Kuchnia japońska

Ciecierzyca prażona

Nowość
Bestseller

Aromatyczne i chrupiące ziarna ciecierzycy o smaku curry to idealna, sycąca i wysokobiałkowa przekąska oraz doskonały, bezglutenowy zamiennik chipsów ziemniaczanych. Ziarna prażone są na oleju słonecznikowym z dodatkiem wyrazistych przypraw. Dobrze doprawione, delikatnie pikantne.

Gramatura: 50 g

SKŁADNIKI

Ciecierzyca 59 %
skrobia
cukier
olej słonecznikowy
mieszanka curry 3,8 %
(curry (kocanka włoska) w proszku
imbir w proszku
cebula w proszku
czosnek w proszku
chili w proszku
cukier
koper włoski w proszku
sól, przyprawy
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5′-rybonukleotydy disodowe).

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Na 100g / ml produktu
Energia: kJ 2215 / kcal 524 
Tłuszcz 5,8 g
KTN* 1 g
Węglowodany 71 g
Cukry 14,5 g
Błonnik 10,1 g
Białko 42 g
Sól 1,95 g

*KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Wróć do poprzedniej strony

PRZEPISY